ugrósikola - közösségi tér-bútor


A gyóni közösségi tervezés eredményeit felhasználva kiírásra került egy térbútor pályázat. A feladat olyan térbútor tervezése volt, mely elősorban helyben fellelhető anyagoból készül. Olyan elemekből építkezik, amit a helyi lakosok fel tudnak ajánlani a saját tartalékaikból a köz számára. A bútor legyártásánál is fontos, hogy lehetőleg a helyiek közösen és saját kezűleg meg tudják csinálni. Ezáltal a térbútort ténylegesen a sajátjuknak érezhetik. Költséghatékony és talán még jobban is vigyáznak majd rá. A helyszín két utca által határolt háromszög alakú teresedés. 



Az én tervem egy - az egész teret átszelő -  ugróiskola. Minden egyes négyzet helyben talált elemekbők készült ágyazatba rakott burkolat. Bármi lehet, amit a lakosok a kert végében találnak (régi tégla, törött üveg, deszka, kavics). Egy-két négyzet 2,5 dimenziós elemként kiemelkedik - paddá alakul, hogy legyen hol megpihenni ugrósikolázás közben. 
Elképzelésem szerint egy vasárnap dálután kivitelezhető az egész az apukák résztvételével. Pontosan annyi elemet terveztem, ahány ház van a kör utcában, így akkor lesz teljes az ugróiskola, ha mindenki segít megépíteni. Ki játszik?